Over Josien

Primordial Sound - Josien Frinking - Spiritueel Leraar en Chopra Certified Meditatie TeacherHet heeft even geduurd voordat ik mijzelf spiritueel leraar, laat staan bewustzijnsexpert, wilde noemen. Voordat dit goed voelde.

Maar dat ben ik wel, spiritueel leraar.

En ik hoop dat ik als spiritueel leraar jou mag helpen en begeleiden op jouw pad naar meer ontspanning, rust, healing en welzijn.

 

Intuïtief

Als klein meisje was ik mij al heel bewust van de wereld om mij heen. Ik voelde dingen en ik zag verbanden, die anderen niet zagen. Ik was heel intuïtief. Omdat dit niet erkend werd en zelfs werd afgedaan als ‘dat kan jij helemaal niet weten’ (ik werd zelfs uitgelachen), heb ik dit weggestopt en gedacht dat ik dan wel gek zou zijn.

Maar dat was ik niet.

Ik heb me als kind ook afgevraagd hoe het kon dat ik dingen voelde die ik niet kon weten en dat die dingen later dan toch wel gebeurde. Het ‘zie je wel!’, effect. Maar, ik hield dit maar voor mijzelf en was daardoor best eenzaam.

Hoogsensitief

Die eenzaamheid heb ik een groot deel van mijn leven gevoeld. Tot ik begin 30 was en er eindelijk achter kwam dat ik hoogsensitief ben. En toen, viel ineens alles op zijn plek. Dat ik zo intuïtief en bewust ben is een kracht en een gave. Het is echt, het bestaat, ik ben niet gek!

Honger naar meer

Het is het begin, of eigenlijk het startsein geweest van mijn honger en zoektocht naar meer. En dat meer, vond ik in 2006 bij een seminar van Deepak Chopra in Almere. Ik denk dat ik zijn bestseller: De 7 Spirituele Wetten van Succes, toen al had gelezen.

Seduction of Spirit

Dit boek had mijn gevoelens en inzichten al van heel wat woorden voorzien. Eigenlijk resoneerde alles wat Deepak vertelde met mij en ik heb toen besloten een weekseminar bij te wonen. Dit was Seduction of Spirit, in Dublin.

Een week werd ik ondergedompeld in liefde, in healing, in eeuwenoude wijsheden en in meditatie. Het was zo helend, zo verdiepend. Tijdens Seduction of Spirit leerde ik mediteren met mijn persoonlijke Primordial Sound. Het was zo mooi en het klopte zo goed en ik kwam tot diepere niveaus in mijzelf, dat ik ineens een heelheid, een rust en een warme deken van veiligheid voelde. Die uit mij kwam.

Healing the Heart

Daarna heb ik een vervolgcursus gedaan, in Vancouver: Healing the Heart, wat wederom een prachtige, liefdevolle week werd waarin ik issues mocht zien, omarmen en mocht loslaten.

En toen.. ik bleek al halverwege het opleidingstraject voor Primordial Sound Meditation Teacher te zijn. Dus besloot ik om dit af te maken.

Spiritueel leraar

Het heeft daarna nog een paar jaar geduurd zodat ik genoeg vertrouwen in mezelf had, om te kunnen zeggen: ik ben spiritueel leraar. Ik wil jou dolgraag begeleiden op jouw pad naar innerlijke wijsheid.

Want zo simpel is het, we hebben allemaal wel eens iemand nodig die met ons meeloopt. Die ons de weg wijst en die zegt: Je bent helemaal goed zoals je bent.

Ik hoop dat ik deze Teacher voor jou mag zijn en ik hoop dat ik je de prachtige helende wijsheden van Primordial Sound mag leren. Het gaat je leven verdiepen en verrijken. Het is het ontbrekende puzzelstukje dat zo velen van ons zoeken.